Gjøvik Klatreklubb

Click here to edit subtitle

Brattkort

Gjøvik Klatreklubb har flere godkjente instruktører for å gjennomføre brattkort-tester. På klubbklatring på onsdager (se aktivitetsliste) er det klatrevakt til stede som kan være behjelpelig med å gjennomføre testen. Husk å ta med 50,- som betales etter godkjent test, og mottakelse av midlertidig brattkort.

Hva er brattkort, og hvorfor?
Brattkort er et ferdighetsbevis med ansvarserklæring for å sikre på innendørsanlegg i Norge. Formålet er å heve kompetansenivået, men det er viktig å være klar over at den enkelte har ansvar for egen sikkerhet, og at klatring og sikring krever jevnlig og bevisst praktisering.

Hva kreves?
Etter endt sikringskurs kreves det ofte noe mer trening for å innarbeide mer rutine og automatikk i sikringsjobben, typisk 2-3 kvelder.

Selve registreringen gjøres på brattkort.no, hvor en også betaler for å få tilsendt brattkortet.

Se video fra NKF som forklarer hva en brattkort-prøve består av.

 

Mer informasjon?
se brattkort.no

Nytt brattkort

Klatreforbundet har fra 1. april 2011 innført nye Brattkort. Alle som har Brattkort, må registrere seg på nytt og få nye Brattkort. Brattkortet må fornyes innen et år. Fornyelsen koster 75 kroner. Slik går du fram for å fornye ditt Brattkort:

Ta kontakt med en av klubbens godkjente instruktører. Vis fram ditt Brattkort og spør om han eller hun er villig til å godkjenne ditt nye kort. Finn deretter det elektroniske registreringskjemaet på brattkort.no. Fyll ut skjemaet, velg navnet på instruktøren som du snakket med, og registrer betalingsinformasjon.

 Du vil motta ditt nye Brattkort i posten så fort instruktøren din har godkjent registreringen.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.